2010 novemberének elején indult az a program, amelynek keretében elkészült egy közösségi ház Bakson, a kistérség minden településén zajlottak nyári bentlakásos, szabadidős táborok, kézműves foglalkozások, programok.

A projektben Balástyán, Csengele Kisteleken, Ópusztaszeren, és Pusztaszeren is játszóeszközök kerültek telepítésre. Darabos Orsolya projektmenedzser arról is beszámolt, hogy létrejött a Gyerekesély bizottság, melynek feladata egy hosszú távú stratégia kidolgozása a gyerekszegénység enyhítésére a kistérségben.

Október elsején indult egy másik program, a Gyermek- és ifjúságvédelmi projekt a Kisteleki kistérségben, melynek keretében többek között egy ifjúsági klubot hoznak létre Kisteleken, melyhez az összes berendezés, felszerelés beszerzését biztosítja a program. A szükséges épületet egy másik pályázat keretében biztosítják hozzá, mely még nem került kijelölésre, de az egyik elképzelés szerint a Könyvtár udvarában lenne a klub.

Lezárult a Városközpont-rehabilitációs program Kisteleken erről már Hellné Vass Rozália beszélt a Rádió 7 Kisteleki Magazinjában. Mint mondta, az építményeket már belakták a kistelekiek, nemrégiben pedig megtörtént a végső ellenőrzés is az irányító hatóság részéről. Ennek igazolását várják még, tehát egy levél, és pont kerül a 800 milliós fejlesztés aktájának végére.

Javában tart viszont a régi, Rákóczi iskolaként ismert épület felújítása, átépítése, ahol egy Agrár-innovációs Központ jön létre, a tervek szerint a jövő év közepére. Most a lift építése zajlik, hiszen a központ teljes körűen akadálymentesített lesz mondta el Hellné Vass Rozália. A magyar-román projekt keretében egy védjegyet is létrehoznak, melyet azok az áruk viselhetik majd, amelyek megfelelnek a lejegyzett kritériumoknak. Ez a minőségi termékek piacra jutását segíti majd elő tette hozzá.

Molnár Attila