A főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a sírkertek környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözéssel kell számolni. Az egyenruhások elsődleges feladata a biztonságos és balesetmentes közlekedés elősegítése, ezért kérjük, hogy az ott forgalmat irányító rendőrök, polgárőrök, városőrök utasításait, valamint a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be.

Lehetőség szerint használják a tömegközlekedési eszközöket, amennyiben gépkocsival érkeznek a temetőkhöz, a parkoláskor legyenek körültekintőek.

Mivel az ünnepre a bűnelkövetők is készülnek, ezért kérjük, hogy az autóban látható helyen értéket ne hagyjanak, az összes ablakot húzzák fel, az ajtókat pedig zárják be. A temetőkben közlekedve is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé, mert ez könnyen szemet szúrhat a bűnelkövetőknek.

A tömegközlekedési eszközökön is előfordulhatnak zseblopások, erre is érdemes odafigyelni.

Amennyiben sérelmükre mégis bűncselekményt követnének el, haladéktalanul jelezzék azt a rendőrségnek. A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz, akik a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekben is állnak rendelkezésükre.

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság