A rudak végére akasztott lampionok között bolti, készen vásárolt darabok és házilag készített példányok egyaránt szerepeltek, és a világító alkalmatosságok mérete is az öklömnyitől a kisebb autógumi méretűig váltakozott.
A felvonulás idén az Őszi Varázslat címet kapta, hiszen a célja az, hogy a természet változásaira hívjuk fel a gyerekek figyelmét közölte Tatár Krisztina, az iskola alsós munkaközösségének vezetője, aki szerint ez az öko-osztályok jellegzetes programja, ilyenkor őszi műsorral készülnek a szülőknek.
Az alaphangulatot természetes anyagokkal, őszi terményekkel teremtették meg. A Diákönkormányzat és a Szülői Munkaközösség segítségével a megjelent vendégeket sült tökkel és meleg teával kínálták a felvonulás előtt, ami annak ellenére jól esett, hogy egyáltalán nem volt hideg.
A menet a hátsó kapun vonult ki rendőri felvezetéssel, a Vöröskereszt utcát érintve a Rárósi útra kanyarodtak, majd a teniszpályánál illetve a piacnál ismét jobbra fordultak a lampionosok, és a templom mellett tértek vissza az iskolához.
Tatár Krisztina kiemelte a rendezvény közösségformáló erejét, hiszen ilyenkor a teljes alsó tagozat részt vesz, és a szülőkkel, nagyszülőkkel töltik el a délutánt.

Kokovai Péter