Vannak gyerekek, akik élelemhez szinte csak az iskolában jutnak. Ennek a rétegnek szeretne segítséget nyújtani a `Hétvégén is legyen kenyér az asztalon!` jótékonysági kezdeményezés. Több szempont alapján azokat a gyerekeket választják ki, akik ún. határesetek, és rossz helyzetben van családjuk, de a nagy szociális hálóba még nem kerülhetnek be. A megcélzott réteg sajnos nem fogy, inkább nő azok száma, akiket támogatni kellene. Jelenleg 164 családnak adnak hétvégi élelmiszercsomagot, mely értéke minimum 874 Ft. Eddig nem volt arra példa, hogy bárki visszautasítsa ezt a segítséget. Azonban az már előfordult, hogy egy szegény család egy, nála rosszabb helyzetben lévő család javára átadta e segítséget.

Komoly beszállítói és logisztikai szervezést igényel, hogy minden hétvégén eltaláljanak kis gazdáikhoz ezek a csomagok. E feladatban sok segítséget nyújt a Tiszta Szívvel Egyesület és a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány, illetve a beszállítók kiválasztását a Hód-Menza Kht. vállalta magára. Tekintettel arra, hogy mekkora szervezést igényel ez a jótékonysági akció, félévente döntenek róla, hogy folytatják-e a következő félévben, amikor már megvan az anyagi fedezet.

A csomagok hétről hétre változnak, melyről a szülők tájékoztatást is kapnak. A pedagógusok szerint ez a csomag mentálisan is jó hatással van a családokra, akik így érzik, hogy figyelnek rájuk, és nem hagyják őket a tönk szélén mondta Mészáros Antal, a Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója.

A műsor végén Mága Zoltán hegedűművész is bekapcsolódott az adásba, elmondta, hogy a `Hétvégén is legyen kenyér az asztalon` jótékonysági kezdeményezéshez kapcsolódó itteni koncertjén nagy szeretet kapott az itteni emberektől. Ígéretét tette, hogy fellép még Hódmezővásárhelyen, s támogatja a kezdeményezést.