Őszi Barangolás címmel rendeztek családi estet október 26-án a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola és Óvoda óvodai intézményegységében. Már hetekkel korábban megkezdték a felkészülést, a gyerekek az őszről szóló verseket, énekeket tanultak, és meséket írtak az Ősztündérnek, akit meghívtak az óvodába – mondta el Bozókiné Szabó Ildikó, az intézményegység szakmai vezetője, aki ezen az estén a várva várt vendéget is megszemélyesítette.

Az Ősztündér az évszakra jellemző virágokkal, termésekkel díszített köpenyben érkezett, és kézen fogva kalauzolta a Süni és a Maci csoport tagjait az Ősz birodalmában. A gyerekek előadták az erre az alkalomra tanult versikéket és dalokat, majd a manók által elrejtett gyümölcsök keresésére indultak. A színes mécsesek fényénél az almát és körtét könnyebben, a diót nehezebben lelték meg.

A keresgélést követően a gyerekek, az óvónénik és a szülők együtt felkerekedtek, és mécsessel a kézben átvonultak a Szent István térre. Ott az ovisok elmondták a még tarsolyukban lévő verseket, aztán a rendezvény résztvevői visszatértek az óvodába.

A műsort és a sétát követően őszi gyümölcsök és sült tök várta a gyerekeket a terített asztaloknál, és a finomságokból a szülőknek is jutott.

Kokovai Péter