Hódmezővásárhely:
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján Hódmezővásárhelyen 9 óra 30 perckor zászlófelvonással kezdődik az ünnepség a Kossuth téren. 10 órától ünnepi megemlékezés, állampolgársági eskütétel és koszorúzás lesz a Nagy Imre sétányon. Ünnepi beszédet mond Dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő. Közreműködnek Gáti Oszkár, Kisfaludy – és Jászai Mari-díjas színész, Rakonczai Kitti, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda diákja, MH. 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Zenekara, vezényel Kovács István karnagy.

Megyei ünnepség Szegeden:
Az 1956-os forradalom eseményeire emlékezik Csongrád Megye Önkormányzata, a POFOSZ Csongrád megyei szervezete és a Rendezvényház Nonprofit Kft. közösen október 23-án, vasárnap 16 órától a szegedi Rerrich Béla téren. Köszöntőt mond Magyar Anna országgyűlési képviselő, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, ünnepi beszédet mond Dr. Horváth János országgyűlési képviselő, az Országgyűlés korelnöke. Közreműködnek a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon diákjai. Ezt követően koszorúzás lesz Melocco Miklós `A szabadság pillangója` szobránál. Beszédet mond dr. Fejér Dénes, a POFOSZ Csongrád megyei elnöke. 18 órától szentmise az áldozatok emlékére a szegedi Fogadalmi templomban, melyet celebrál dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke.

Szentes:
Szentesen az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának évfordulóján 10 órakor zászlófelvonással kezdődik a városi ünnepség a Kossuth téren, majd a Kopjafánál koszorúznak. A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében ünnepi beszédet mond Szirbik Imre polgármester. Majd átadják a Szentes Város Díszpolgára címet és a Városért emlékérmet. Közreműködnek a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és Szentes Város Fúvószenekara.

Makó:
Az 1956-os forradalom és a Magyar Köztársaság kikiáltásának alkalmából Makón október 22-én Emlékezzünk együtt a hősökre! 1956 a folklór nyelvén címmel 17 órától a Hagymaházban fellép a Forgatós Táncegyüttes, Rendező-koreográfus Doktor László, asszisztens Doktor-Bagaméri Andrea. Még aznap este fél 7-kor gyertyagyújtás lesz az 1956-os emlékműnél. Vasárnap 10 órakor ünnepi zászlófelvonással indul a program, közreműködnek Makó Városi Tűzoltóság, Makói Általános Iskola Bartók Ifjúsági Fúvószenekara. Majd emléktáblát koszorúznak Fazekas Lajos rendőr-őrnagy, Makó város díszpolgára, 1956-ban a város rendőrkapitánya tiszteletére. Fél 11-kor kezdődik Institóris Ildikó és a makói fiatalok emléktáblájának koszorúzása a József Attila Gimnázium épületében. 11 órakor kezdődik a megemlékezés és koszorúzás az 1956-os emlékműnél, köszöntőt mond Dr. Buzás Péter polgármester, ünnepi beszédet Dr. Sánta Sándor képviselő.

Mindszent:
Október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója tiszteletére városi ünnepséget rendeznek Mindszenten. A megemlékezés koszorúzással indul 9 órakor a Városháza előtt, majd ezt követően átadják a Mindszent Városért kitüntetést a Mindszenti Polgármesteri Hivatal Nagytanácskozó termében. Közreműködnek a Mindszenti Általános Iskola tanulói és a Városi Vegyeskar. Ünnepi beszédet mond Berta Róbert alpolgármester.