A sérülésektől tizedelt Pick eddig sima és súlyos vereségekbe futottak bele: 12-12 gólos kudarc a német Kiel és a dán Köbenhavn ellen, illetve egy hete a spanyol León távozott két ponttal a Tisza-partjáról. Ebben a hatosban csak a Skaliczki-együttesnek és most következő riválisának, a Partizan Beogradnak nincs pontja, így égetően szükség lenne a szerb fővárosban szép eredményt elérni, máskülönben a Picknek meg kell barátkoznia azzal a gondolattal, hogy nem kerülhet tovább, ugyanis nem tudja a még a továbbjutást jelentő negyedik helyet sem megszerezni.
Sérülések is sújtják a Tisza-parti csapatot, Ancsin Gábor könyöke lassabban gyógyul, mint előzetesen várták. A klub honlapjának nyilatkozva az átlövő elmondta, az október 29-i, Veszprém elleni hazai rangadón is kétséges a játéka, a belgrádiak ellen pedig biztosan nem léphet pályára. Hozzá hasonlóan a múlt héten Tatán megműtött Törő Szabolcs sem játszhat még egy jó darabig, térdéből hétfőn veszik ki a varratokat, de három hétig még nem is terhelheti a lábát. Rajko Prodanovicsnak a talpa gyulladt be, már a León ellen is sérülten játszva szerzett három gólt, s az ifjúsági világbajnok szerb szélső az elmúlt hetekben pihentetni sem tudta lábát.
A másik szerb légió Dusan Beocsanin már hónapok óta makacs vállsérüléssel küzd, Franciaországban és Horvátországban is kezelték, állapotában nem állt be javulás. A sérülés már pickes karrierjét is fenyegeti. “Ha Dusan válla nem javul, a helyére szerződtetnünk kell valakit` nyilatkozta a csapat honlapján közölt interjúban Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. tavasszal kinevezett vezérigazgatója. “Már járt is a csapatnál tesztjátékon egy külföldi játékos, és folyamatosan menedzserekkel egyeztetünk, hogy januárra megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást. Ugyanakkor azon is dolgoznunk kell, hogy az új igazolással járó többletkiadásra további támogatókat, szponzorokat találjunk` tette hozzá az egykori válogatott beállós.
Gondokból tehát kijutott bőven Skaliczki László vezetőedző legénységének, akik ráadásul győzelmi kényszerbe lépnek pályára, hiszen egy esetleges vereség esetén végképp tovatűnni látszik a kitűzött cél, a még továbbjutást érő csoportnegyedik hely.
Az ellenfél egyébként eddig három meccset vívott a 16 csapatos szerb ligában, a Jugovics Kac, a spanyol válogatott Sterbik Árpád és Prodanovics egykori együttese ellen idegenben szoros, másik két találkozóján magabiztos győzelmet aratott. A Bajnokok Ligájában azonban nekik sem megy, három vereség után ők is a túlélésért küzdenek. “Képesnek tartom a győzelemre a csapatot, nagyon jól jönne egy siker. Kemény meccs lesz, hiszen a szerb bajnok is három vereséggel kezdte a BL-t. A nyáron Magyarkanizsán sikerült legyőzni őket` utalt egy a Pick weboldalán közölt interjúban a nyári felkészülési tornán elért 30-27-es sikerre a sérüléséből felépülő Bajorhegyi Ádám.
A hétvégi Belgrád Szeged párbaj második felvonásának is beillő Partizan Beograd Pick Szeged találkozóra vasárnap 19 órától kerül sor a szerbiai Versecen.
Forrás: Szegedma.hu

Megosztom!
|