A Szegedi Tudományegyetem célja a régió szellemi és kulturális központjává válni, éppen ezért számos város önkormányzatával kötnek együttműködési megállapodást mondta dr. Szabó Gábor. A Szegedi Tudományegyetem rektora hozzátette, a vásárhelyi Emlékponttal, a vásárhelyi és az orosházi önkormányzattal már aláírták a megállapodást.

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai kidolgoztak egy olyan fejlődési mérőrendszert, amellyel általános iskolás kortól követni lehet a tanulók fejlődését. Az Interneten rendszeresen kitöltött teszteknek köszönhetően a hiányosságok kiderülnek és még időben sikerül korrigálni őket. Ezért is nagyon fontos az együttműködés, mert így a régió összes általános iskolájában tudják majd alkalmazni ezt a forradalmi módszert.

A szegedi felsőoktatás idén ünnepli 90. évfordulóját. Az alkalomból ünnepséget rendeznek novemberben. Jövőre lesz 75. éve, hogy Szent-Györgyi Albertet Nobel-díjjal tüntették ki. Az SZTE egykori rektora előtt egy konferenciával tisztelegnek, amelyre nyolc Nobel-díjas tudós is érkezik.

A Szegedi Tudományegyetem által fenntartott kari épületek, egyetemi könyvtár, rektori hivatal a két ünnep között zárva tartanak. Így a hallgatók nem vizsgázhatnak. Ezzel a zárva tartással 50-60 millió forintot spórol meg az intézmény.

Elindították az SZTE Tehetségportált. Ennek célja, hogy a különböző karok tehetséges hallgatói megismerjék és segítsék egymást tudásukkal. A Szegedi Tudományegyetem egyik legfontosabb feladata a jövőben is a tehetséges diákok támogatása marad.

Égető Gyula, a Rádió 7 és a www.promenad.hu cég- és szerkesztőségvezetője a műsort követően megállapodott dr. Szabó Gábor rektorral, hogy a jövőben is szorosan együttműködik a Szegedi Tudományegyetemmel. Első képünkön Égető Gyula dr. Szabó Gábornak mutatja azt a Sajtódíjat, amellyel 2005-ben a Szegedi Tudományegyetem kitüntette szerkesztőségünket.

Kodácz Csengele