A kiállítást megnyitó Földesi Ferenc, a Bethlen Gábor Gimnázium nyugalmazott igazgatója még diákkorából ismeri az alkotót, egy évtizede tárlatát is nyitotta meg. Mint elmondta, komoly fejlődést lát Bozsér Zsolt művészetében, aki amellett, hogy újat igyekszik alkotni, a szokványostól eltérőt megmutatni képein, remekül kezeli az ecsetet, és jól használja a festészet eszköztárát.

Földesi Ferenc örömének adott hangot, hogy az Őszi Tárlatokon kiállító, nagyhírű művészgeneráció mellett beérett a fiatal alkotóknak a következő generációja, akik nagyszerű alkotásokat hoznak létre.

Bozsér Zsolt a kiállítás címében megfogalmazott témával egy veszprémi, majd egy pécsi kiránduláson is találkozott, de mint mondja az ókortól kezdve számos nagy gondolkodó fogalmazta meg azt, milyen is lehet az ideális város.

Számára ez egy olyan helyet jelent, amely nyugalmat biztosít az ott élőknek, ahol kiteljesíthetik életüket, nincs túl nagy forgalom, nincs zaj, és emellett az ott élők megfelelő kulturális környezettel találkozhatnak nap mint nap.

A kiállítás megnyitóján elektromos hangszereken megfogalmazott népdalokkal alapozta meg a tárlat hangulatát Belovai János és Szentirmai Ádám. A kiállítást az érdeklődők október 28-ig tekinthetik meg a könyvtár előterében.

Arnay

Megosztom! |