Ebéd és vacsora-tippek:

Zöldséges-rizses egytál (350 kcal)
Aprítson fel egy fej hagymát, dolgozza össze 10 dkg darált hússal, késhegynyi sóval, borssal és evőkanálnyi túróval. Formázzon belőle gombócokat. Forrósítson fel teáskanálnyi olajat, és a gombócokat süsse pirosra. Vegye ki és tartsa melegen. Karikázzon fel négy szál pórét, tépjen össze 35 dkg kellevelet, és mindkettőt dobja a serpenyőben maradt szaftra. Kicsit futtassa meg, majd öntse föl 3 dl húslével, adjon hozzá teáskanálnyi paradicsompürét, ha kell, sózzon, borsozzon utána. Ha felforrott, tegyen bele két evőkanálnyi előfőzött barna rizst, és közepes lángon főzze addig, hogy megpuhuljon. Tegye bele a gombócokat és melegítse össze.

Káposztás tészta (350 kcal)
Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Főzzön ki enyhén sós vízben 5 dkg teljes kiőrlésű tésztát. Karikázzon fel egy szál kisebb pórét, és futtassa meg teáskanálnyi olajon. Pucoljon meg 25 dkg kínai kelt, csepegtesse le jól, vágja csíkokra, és dobja a hagymára. Ha összesütötte, öntse föl 1 dl húslével, és közepes tűzön fedő alatt főzze hét percig. Közben szűrje le a tésztát, csepegtesse le jól és forgassa össze a kellel. Kenjen ki tűzálló tálat, öntse bele a tésztát, reszeljen rá parmezán sajtot, és tolja tíz percre a sütőbe.

Sonkás röszti salátával (350 kcal)
Pucoljon meg 25 dkg krumplit, és reszelje le durvára. Forgassa össze sóval, borssal. Bevonatos serpenyőben melegítsen fel teáskanálnyi olajat, és a kinyomkodott krumpliból formázott lepényt süsse ropogós pirosra. Ha kész, vegye ki, tartsa melegen. Mosson meg és tépdessen össze fél fej salátát, fél csomag retket, gyaluljon le 10 dkg kígyóuborkát. Forgassa össze egy tálban és készítsen rá öntetet kétharmad pohár joghurtból, fél teáskanál mustárból, sóból, borsból és evőkanálnyi vágott snidlingből. Öntse a salátára. Vegyen egy nagyobb tányért, díszítse salátalevéllel, tegye rá a rösztit, és rakja körbe 15 dkg sovány sonkával.

Tojásos réparagu (350 kcal)
Főzzön félkeményre egy tojást, csapassa le hideg vízzel, pucolja meg, és tartsa melegen. Tisztítson meg 25 dkg répát, és karikázza fel. Aprítson össze egy fej hagymát, dobja teáskanálnyi olvasztott vajra. Ha megpirult, adja hozzá a répát és a krumplit. Pácolja pár percig, majd öntse fel 2 dl húslével. Főzze közepes tűzön fedő alatt nyolc percig. Keverjen el habverővel 1 dl tejet, és egy csapott teáskanál lisztet, majd állandó keverés közben adja a répához. Sózza, borsozza, és kis lángon forralja ki 10-15 percig. Szedje tányérra, szórja meg vágott petrezselyemmel, és ültesse a tetejére a félbevágott tojást.

Spenótos tészta pulykamellel (350 kcal)
Enyhén sós vízben főzzön ki 5 dkg teljes kiőrlésű széles metéltet. Mosson meg és itasson le 10 dkg pulykamellfilét, fűszerezze be, majd teáskanálnyi olajon mindkét oldalán süsse szép pirosra. Ha kész, vegye ki és tartsa melegen. Dobjon a serpenyőbe 25 dkg megmosott és lecsöpögtetett spenótot, fonnyassza meg, ízesítse sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Pucoljon meg öt koktélparadicsomot, vágja félbe és azt is dobja a serpenyőbe. Párolja össze. Közben szűrje le a tésztát, hagyja jól lecsurogni és keverje a spenóthoz. Ezzel körítse a húst.

Reggeli/tízórai/uzsonna:
Mindennap: lenmagos túró
Keverjen össze teáskanál lenmagot, két kanál zabpelyhet, teáskanál mazsolát, 10 dkg túrót, egy felkockázott kivit és fél grépfrút levét

Tízóraira, uzsonnára javasolt: 15-15 dkg friss gyümölcs

Az eredmény: két hét alatt 5,5 kiló mínusz

Forrás: Stop