Összesen négy sort érint a mostani szezonális változtatás, november elseje után visszaáll a megszokott, eredeti rend tájékoztatott a szeptember harmincadikai közgyűlésen kinevezett igazgató. Erdei Péter nagyobb kavalkádra, panaszáradatra, s a szabad soros árusok rohamára számított a hajnali fél négyes nyitáskor, hiszen a kint árusítók már a héten jelezték, nem nyugszanak bele abba, hogy még ha csak ideiglenesen is , nem pakolhatnak megszokott helyeikre a koszorú- és mécses árusok miatt. `A szabad soron árusítók 80%-a megértette, hogy ez a döntés született, be is tartották a szabályokat, akik pedig mégis jöttek, azoknak sikerült helyet biztosítanunk. Természetesen nem célunk az, hogy bárki is asztal nélkül maradjon, és mindössze két hétig tart ez a változtatás` hangsúlyozta.

A piacon régebben a parkolóban felállított sátraknál is árusítás folyt, ott is voltak napidíjas és bérletes asztalok, ám Mindenszentek előtt akkor onnan még a bérleteseket is elpakoltatták, másutt biztosítottak nekik helyet. Akkor még szokás volt, hogy a földre is pakolhattak, ám a Mars téri piac felújítása után fontossá vált, hogy ha már tényleg európai színvonalú körülményeket és környezetet teremtettek, akkor az árusítás is ilyenképp folyjon. Tavaly plusz asztalokat hozattak a koszorúsoknak a park előtti részre, de Erdei hangsúlyozta, nem akarja a parkot erre a célra használni.

Általánosnak nevezhető probléma az is, hogy a földről is próbálnak árusítani egyesek, illetve az asztalok síkjánál kijjebb helyezik a portékákat. Ez több szempontból sem jó az igazgató szerint, hiszen bárki leboríthatja az adott ládát, ha pedig földön van, akár keresztül is eshet rajta. Ezért ha ezt tapasztalják a jegyszedők vagy a biztonságiak, egyből szólnak az adott árusnak. A szabályokat természetesen jól ismerik a termelők és a kereskedők, az ügyvezető szerint inkább csak `próbálkoznak`, hiszen ha több látszik az áruból, akkor nagyobb forgalomra számítanak.

forrás és teljes cikk:szegedma.hu