Fukszné Benák Katalin a lap főszerkesztője elmondta, ez már hagyomány, tavasszal is tematikusan készültek az összeállítással, de most különösen szép és színvonalas kiadvánnyal tudtak bemutatkozni.

Az Őszi Hetek rendezvénysorozatához külön készültek a megjelenő írások, de maguk az írók és az általuk bemutatott témák is mind rejtenek olyan érdekességeket és titkokat, amely elnyeri az olvasó tetszését, mondta el a főszerkesztő.

Az egyik vezérfonal a bronzöntés, annak a rejtelmeibe, szépségébe. Csikós János öntésit mutatja be a lap, melyek nemcsak a megyében, de határainkon túl is hirdetik alkotóik neveit.
Egy másik különlegesség, ami szintén hagyomány, hogy igyekeznek fiatal alkotókat is bemutatni. A hetedik lapszámban Zoltai Attila tanár festőművészi munkássága jelenik meg.

Az esti programon a bemutató és pódiumbeszélgetés mellett az előtérben található kiállításra is sor került. Az Örökségmentő Program adományának átadásán C. Nagy Imre gyűjtéséről beszéltek, aki több mint 30 éven át dokumentálta munkahelyének a Porcelángyárnak az életét egészen az első kapavágástól a rendszerváltásig. Átadott gyűjteményében iratok, dokumentumok és rengeteg fotó szerepel, és mint elmondta inkább megőrizte őket, mert azokra már senki sem tartott igényt.

Szombat Mihály