Augusztus 1-jétől nagy átszervezés alá került a Kozmutza Flóra Oktatási Intézmény. A fentartartó Csongrád Megyei Önkormányzat összevonta a speciális intézményeit, így ennek értelmében az anyaintézmény szerepét a hódmezővásárhelyi kapta meg. Ez mindenképpen megtiszteltetést jelent mondta Megyesi Istvánné. Az intézményvezető hozzátette, emellett a tanulók fejlődése szempontjából is jelentős az összevonás, így még szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki már intézmények tanulóival.

Az intézményben nemsokára befejeződik egy beruházás, amely az energiahasznosítás korszerűsítésére összpontosít. A nyílászárók cseréje és a napkollektorok mellett még földszondákat is elhelyeznek az energia racionalizálása érdekében. Az intézményvezető reményei szerint októberben, még a fűtési szezon megkezdése előtt végeznek a munkával.

Csontváry-kiállítást rendez a szegedi Móra Ferenc Múzeum. Az októberben nyíló nagyszabású tárlaton Csontváry Kosztka Tivadar olyan főművei is láthatóak lesznek, mint a `Magányos Cédrus` vagy a `Római híd Mosztárban.` Nemsokára közel negyven Csontváry-alkotás érkezik Csongrád megyébe.

A kiállítás október 14-étől lesz látogatható mondta Fogas Ottó, a Móra Ferenc Múzeum igazgatója. Az alkotások Pécsről érkeznek.

Kodácz Csengele