Az olvasókör elnöke elmondta, hogy az újvárosiak is örömmel fogadják a rendezvényt, és az iskolások is át szoktak látogatni a tárlatra. A civil szervezet tagjai a terem dekorációját az ősz jegyében készítették el, gesztenyelevelet, gesztenyét és szőlőleveleket helyeztek el az asztalokon, az asztalok lábánál és a térelválasztó függönyön.
Pálfi Mihály bádogos családból származik, ő maga is ezzel foglalkozik, és néhány éve kezdett bádogszobrokat készíteni. A munkáit bemutató asztalon és asztalnál többek között különböző állatokat, egy szélmalmot, egy régi automobilt, a magyar címert és egy vitorláshajót csodálhatott meg a közönség. Vadai László bár nem vásárhelyi, de itt nőtt fel, és a nagy vásárhelyi festők hatására kezdett festeni. Bihari Ilona gyerekkora óta fest, témája a varázslatos természet. Nagy Zoltán kamaszkorában ragadott ecsetet, és senki nem tanította annak kezelésére. Tetszik neki a festészet, ezért csinálja.
Pápai Kata nagyobb kerámiákat, Baranyi Ferenc és felesége, Marika apróbb kerámia tárgyakat állított ki, Kincses Éva pedig néhány ikonnal színesítette a palettát.
A többfajta műfaj és a többfajta anyag lendületet visz a kiállításba mondta Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő rövid megnyitó beszédében, amelyben szólt arról is, hogy az amatőr művészek napjainkban egyre nagyobb teret kapnak.
A kiállítás október 6-án és 7-én 9-17 óráig, 8-án 9-12 óráig látogatható.

Kokovai Péter