Oskovics György a Vásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnöke felidézte: két évtizede az ENSZ nyilvánította október elsejét az idősek világnapjává, így jó pár éve az önkormányzattal közösen köszöntik a nyugdíjasokat ennek alkalmából. Ilyenkor meghívják az olvasókörök tagjait, a kertbarátokat és a nyugdíjas klubok tagjait, a patinás díszteremben háromszáz főre terítettek.

Dr. Kószó Péter köszöntőjében kijelentette: Vásárhelynek fontosak az idős polgárok, akik munkája nyomán formálódott a város, ezért is hozták létre az idősügyi tanácsot, melynek feladata kidolgozni a város időseket érintő terveit. Vásárhely gondol erre a generációra, így amikor karácsony közeledtével a nyolcvan éven felülieknek ajándékot visznek a képviselők, vagy amikor ez a korosztály kedvezményezettje lett a szemétszállítási rendelet rájuk vonatkozó csökkentett díjszabásának.

– Ez egy olyan alkalom, amikor megállunk egy pillanatra, és egy pohár üdítő , vagy épp egy pohár bor mellett elbeszélgetünk azokkal, akik előttünk építették a várost tette hozzá dr. Kószó Péter.

Oskovics György hozzátette: fontos, hogy a városban megvannak azok a közösségek, amelyekben az idősek társaságra találhatnak, így a szövetség is több programot szervez. Így csütörtök délelőtt a tervek szerint száz nyugdíjas száll kerékpárra, hogy Mártélyra biciklis kirándulást tegyenek.