A sikló ártalmatlan kígyófajta, de e szép zöldfejű példányok megjelenése a kórházi helyiségekben nem maradt megdöbbenés nélkül.

`Változatosan reagáltak a kígyókra, néhány orvos valósággal meghatódott, amikor meglátta az irodájában a siklókat” – mondta el Vincent Delivet kórházigazgató, aki szerint a hüllők az intézmény mögötti dombról jöhettek.

A kígyók tucatnyian lehettek, néhányat a kicsinyeik is elkísértek. A betegszobákba nem mentek be, csak a műszaki helyiségekbe – mondta az igazgató.

A La Montagne című regionális napilap `több tucat” kígyóról ír, akik szerint a siklók a nyár eleje óta hatoltak be az intenzív osztályra és a szülészetre, elbújva a cipőkben és az irodák rejtett zugaiban.

Vincent Delivet szerint idén a hőség kedvezhetett a hüllők bőséges szaporodásának. Ráadásul a kórház olyan helyen épült, ahol korábban kígyók éltek. Néhány média szerint a csúszómászók csak megvédték a területüket.

`A siklók állítólag félnek a tyúkoktól”, de nyilván tyúkokat sem lehet szabadon engedni a kórházban – mondta az igazgató, aki biztosított arról, hogy a kígyóinvázió már néhány hete véget ért.

forrás:hetiválasz.hu