Az eurót péntek reggel röviddel hét óra után 294,09 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, míg péntek délután 294,10 forinton.
Az euró hétfő reggelre 1,3325 dollárra gyengült a péntek délutáni 1,3430 dollárról
A dollár árfolyama 220,64 forint a pénteki 219,00 forint után, a japán jent 2,8693 forinton jegyzik 2,8500 forint után.
A forint árfolyama a svájci frankkal szemben alig változott, a frankot 242,05 forinton jegyzik a péntek délutáni 242,00 forinttal szemben.
Az eurót a görög fizetésképtelenség közvetlen veszélye és az euróövezeti adósságszolgálati válság elhúzódó megoldatlansága gyengíti. Görögország vasárnap beismerte, hogy nem lesz képes teljesíteni az idei deficitcélt, de elkötelezte magát a segélycsomag folyósítása fejében megkövetelt megszorító intézkedések végrehajtása mellett.
A forint árfolyama kereskedői vélemények szerint az ország növekedési kilátásai miatt levált a régiós devizák által követett trendről, azoknál gyengébben teljesít. Az utóbbi hetekben elért gyenge árfolyam tartományból való kitörésére mindaddig nem lehet számítani, amíg nem születik áttörés az euróövezeti adósságszolgálati válság rendezésében.
Hétfőn az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácskozására, valamint az európai beszerzési menedzser indexekre figyelnek majd a devizapiacok.

forrás:MTI