A vásárhelyi testület tagjai saját tiszteletíjukból adták össze a pénzt, amelyet arra szánnak, hogy a mártélyi iskola működéséhez hiányzó tízmillió forint egy részét biztosítsák. Benkő Zsolt kifejtette: bíznak benne, hogy a helyzetet előidéző mártélyi polgármester és a jegyző is hasonló felajánlást tesz, lévén a helyzetet ők okozták.

Mint azt felidézték, a mártélyi testület csak hosszas huzavona után fordult a kistérséghez, hogy vegye át az iskola működtetését, amikor már nem volt idő a megfelelő dokumentumok beszerzésére, így ezért a település vezetője, illetve az őt a határidőkre nem figyelmeztető jegyző is hibás az iskola nehéz helyzetéért.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Mártély vezetése eddig nem számolt be arról, hogyan sikerül az iskola működtetését megoldania, és most mekkora az az összeg a mely a több mint száz diák oktatásához hiányzik. A vásárhelyi testület és a székkutasi polgármester is elvárja a mártélyi önkormányzattól, hogy számoljanak el, mire fordítják a most átutalt összeget, és elvárják, hogy a polgármester és a jegyző is saját pénzéből járuljon hozzá a mártélyi iskola működéséhez.
Ki, mennyivel járult hozzá a gyűjtéshez?
Az összegyűjtött pénzből 228.600 forintot Szél István adott, 70 ezer forinttal Hegedűs Zoltán és Benkő Zsolt járult hozzá, dr. Lázár János polgármester, valamint Cseri Tamás és dr. Kovács László 50-50 ezer forintot biztosított, 20 ezer forinttal Almási István és dr. Kószó Péter alpolgármesterek valamint dr. Havasi Katalin képviselő járultak a gyűjtéshez, 10-10 ezer forint Fekete Ferenc, Kis Andrea és Nagy-György Anna képviselőktől érkezett, ötezer forinttal járul a célhoz Molnár Lászlóné és Molnárné Kecskeméti Rita, az támogatást ezer forinttal egészítette ki dr. Grezsa István.

A mártélyi iskola működéséhez – a tájékoztatón átadott lista tanulsága szeint – nem járult hozzá Havránek Ferenc települési képviselő.

Arnay

Megosztom! |