dén is az orosházi bűnügyi technikusok bizonyultak a legjobbnak a második alkalommal megrendezett nemzetközi versenyen, amelynek Orosháza Gyopárosfürdő adott otthont.
A megmérettetésen hét kapitányság csapata mérte össze tudását Békés megyéből, a nyolcadik, az aradi csapat volt. Az élen végző vendéglátók mögött a második helyen a szeghalmiak, a harmadikon a gyulaiak végeztek, a legjobbak kupát, oklevelet vihettek haza, valamint az első helyezettek az egykori orosházi rendőrkapitány, dr. Gáspár Lajos ajándékát, egy fényképezőgépet. Az előző időszak bűnügyeinek tükrében alakították ki a helyszíneket, amelyek jobbára betöréseket, lopásokat szimuláltak, de volt elméleti feladat, lakástüzet, ATM-sérülést és emberölést is szimuláltak. (Békés megyében a legjellemzőbb bűncselekmény a betörés, és a különféle lopások.)

A győztes orosházi csapat tagjai: Kaczkó Éva főtörzsőrmester, Tóth Tibor törzszászlós és Fazekas László százados.

– A résztvevő csapatok tudásszintjét kívántuk felmérni, a versenyt a tapasztalatszerzés jó módjának tartjuk ahhoz, hogy a kollégák a szimulált helyzetek után az életben is alkalmazni tudják az ismereteiket nyilatkozta Kis Péter, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Anyagi, technikai ellátottságunk jónak mondható, a nyomrögzítéshez szükséges fényképezőgépek terén mindig elkelne az utánpótlás, humánerőforrás tekintetében sincs hiányunk.

– Akárcsak a megyére, Orosháza és körzetére is a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek, de örömmel mondhatom, hogy a tavalyi év statisztikájához képest az első félévben jelentősen csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma szolgált adalékkal Czecher Péter orosházi rendőrkapitány.