Ez azt jelenti, hogy Magyarország 4,4 millió háztartásából 21 ezerből érkeztek be kitöltött lakás- és személyi kérdőívek a KSH központi informatikai rendszerébe, tehát a 21 ezernél jóval több állampolgár szolgáltatott már adatot – mondta a szóvivő.
Virágh Eszter tájékoztatása szerint Budapesten a háztartások több mint egy százalékából már beérkeztek a válaszok, ez 6505 lakást jelent. Pest megyében 2039 háztartásból érkezett adat interneten, sorrendben ezután Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar megye következik 1065, 994, illetve 980 kitöltött kérdőívvel.
A bő fél nap alatt Nógrád megyéből érkezett a legkevesebb internetes bevallás, ám itt található a legkevesebb cím is, és általában elmondható, hogy azok a megyék, amelyekben több a háztartás, ott az internetes bevallások száma is valószínűsíthetően nagyobb lesz – tette hozzá.
Közlése szerint jelenleg is mintegy 10 ezer háztartásban a számítógép előtt ülnek, és éppen az internetes bevallást készítik. Reggel 8 órakor már mintegy 4 ezer kitöltött adatlap érkezett be hozzájuk szombaton – mondta.

A szóvivő kitért arra, vannak olyan visszajelzéseik, hogy néhány helyen még nem kapták meg a papíralapú kérdőíveket. Ezzel kapcsolatban jelezte, október első napjaiban újra kimennek a számlálóbiztosok, az elmaradásnak pedig az lehetett az oka, hogy a címek nem voltak egyértelműen beazonosíthatóak.
forrás és teljes cikk: MTI