Sorozatban ez a harmadik hétvége, amikor nem maradhat el a már hagyománynak számító Nagy Sportágválasztó a megyében, melyet pénteken és szombaton Szentesen tartanak. A makói és a vásárhelyi után a már jól bevált recept alapján szervezték a programokat a Kurca parti városban is, hiszen az első napon az oktatási intézményekből látogattak ki a csoportok, akik több mint 25 sportágat próbálhattak ki.
Aki 20 sportegyesület standjánál járt az nyereménysorsoláson vesz részt, hiszen így próbáljuk rábírni a fiatalokat, hogy minél több sportot nézzenek meg, vagy akár próbáljanak ki mondta portálunknak Rakk László, a Szentesi Sportközpont programszervezője.
Szentesen ez már a második ilyen nagyszabású sportesemény, de három éve már rendeztek sportbörzét, amely ugyanezeket az elemeket tartalmazta, mint a Nagy Sportágválasztó, csak akkor még nem használhatták ezt a nevet.
Külön figyelmet fordítunk arra, hogy a sportegyesületekkel közösen leülünk egy-egy ilyen rendezvény után és megbeszéljük, hogy kinél, hogy nőt meg a taglétszám mondta a szervező, aki elárulta, hogy azok az egyesület, melyek nagy odaadással foglalkoznak ilyenkor a kilátogatókkal, azoknak nagyobb a sikerük.
Szombaton délelőtt kilenc órától tovább folytatódik a program, amely egészen 17 óráig tart.