A sportszervezet vezetőségében ezentúl szerepet kapott még Seres Imre, a Hódtói Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettese, Böszörményi Péter, a csapat korábbi játékosa, Mucsi Tamás vállalkozó és Martonosi János újságíró, a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség jelenlegi főtitkára is.
Az eseményen a tisztújítás mellett egy pénzügyi beszámoló is elhangzott, amiből kiderült katasztrofálisnak tűnik a helyzet, a nyugodt működéshez – a terembérleten felül – mintegy 10 millió forintra lenne szükség. Dr. Elek András elmondta: ennek mindössze töredéke áll rendelkezésükre, a bevételek többsége szponzoroktól és tagdíjakból származik, és csak úgy tudnak talpon maradni, ha mindent, fillérre pontosan beosztanak. A fennmaradáshoz a társasági adóból származó bevételek nyújthatnak segítséget, de ennek mértéke egyelőre még nem tisztázott.
Beszélt arról is, hogy tavaly az egyesület lényegében mindent új alapokra helyezett, a változásoknak köszönhetően az 1999-es korosztálytól kezdve egyre több gyerek pattogtat a foglalkozásokon, őket mindenféleképp szeretnék megtartani. A fő cél, hogy minél többen kosarazzanak. Most szeptembertől is vannak újdonságok, hiszen minden korosztályos csapat edzőjének egy-egy fiatal NB I-es játékos is segít majd, így két szakember foglalkozik velük.
A sportvezető leszögezte: továbbra is az utánpótlás sport áll az első helyen, sajnos azonban a már említett anyagi nehézségeik miatt szinte minden korosztályos csapatuk közepes teljesítményt produkál, ráadásul legjobbjaikat egyre fiatalabb korban elviszik a nagyobb egyesületek. Az elmúlt két évben 5 kiemelkedő képességű korosztályos válogatott kosaras igazolt el 14-16 éves korban. Ennek ellenére a Vásárhelyi Kosársulinál a jövőre is gondolnak: egy középtávú sportágfejlesztési programot is kidolgoztak, amelynek célja egyrészt a sportolói létszám növelése, másrészt a szakmai munka minőségének továbbfejlesztése.
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli SE Elnöksége