Mint azt a Németh Zsolt, a KSH népszámlálási elnökhelyettese által jegyzett közlemény írja, a számlálóbiztosok kék színű igazolvánnyal rendelkeznek, amelyen szerepel a számlálóbiztos neve, aláírása, azonosítószáma, a kártya hátoldalán pedig a település jegyzőjének az aláírása látható.
Kiemelték, a személyi és lakásadatok összeírása kiterjed az ország területén életvitelszerűen élő magyar állampolgárokra, illetve azokra is, akik 12 hónapnál rövidebb ideig külföldön vannak. Ugyancsak összeírják a hontalanokat, valamint az ország terültén 3 hónapnál hosszabb ideig tartózkodó külföldi állampolgárokat is.
A cenzus alkalmával számba vesznek a lakásokon kívül minden lakott üdülőt, egyéb lakóegységet, illetve közösségi éjszakai elhelyezést szolgáló intézményt.
A kérdőíveket interneten október 1. és 16. között lehet kitölteni, de papíralapon is van lehetőség önálló adatközlésre október 16-ig. A harmadik mód az interjú keretében történő válaszadás, számlálóbiztos közreműködésével. Az adatok pontos feldolgozhatósága miatt fontos, hogy a kérdőívek kitöltése háztartásonként azonos módon történjen – hívták fel a figyelmet.forrás: MTI