A tavasszal indult, uniós támogatással megvalósuló programban öt mentor dolgozott a megye munkaügyi kirendeltségein. A szakemberek segítséget nyújtottak az elhelyezkedést gátló tényezők felismerésében, és reális igények megfogalmazásában a hatékony munkaerő-piaci reintegráció érdekében – áll a vállalkozás közleményében.
A közfoglalkoztatási mentorok alapvető feladata volt, hogy a támogatott ügyfelek munkaerő-piaci esélyeit növeljék annak érdekében, hogy minél hamarabb állást találjanak.
A mentori szolgáltatást Csongrád megyében 495 elsősorban bérpótló juttatásban részesülő személy vette igénybe. A mentoráltak közül 43-an – 8,7 százalék – a nyílt munkaerő-piacon helyezkedett el, háromszázan 60 százalék – a közfoglalkoztatásban talált állást, tízen pedig vagy új szakképesítést nyújtó vagy a munkaerő-piaci esélyeket növelő képzésbe kapcsolódtak be. Ezzel az EM Csoport Nonprofit Kft. teljesítette ezt a pályázatban kitűzött célt, hogy a programba bevont álláskeresőből százan helyezkedjenek el vagy vegyenek részt képzésen.

forrás:MTI