Bravúros menetelésbe kezdett két héttel ezelőtt az NB I-es újonc UTC-Junior Sport: két olyan gárdát győztek le Újszegeden a Brinszky-tanítványok, melyeknek az élvonalban eltöltött éveit összeadva kőkemény évtizedeket kapunk. Ezt a győzelmi sorozatot folytatták volna hétfő este Nagykátán.

Azonban nem indult jól a találkozó, mert bár az UTC vezette az első támadást, egy gyors kontrából a frissen igazolt válogatott strandlabdarúgó Ábel Péter azonnal megszerezte a hazaiaknak a vezetést (1-0). Nem ijedt meg az UTC, kapujához szögezte a hazaiakat, akik kontrákra rendezkedtek be, s a két fél olyan iramot diktált, ami gyakran csapongó, kapkodós játékhoz vezetett, rengeteg pontatlansággal. A sérüléséből a Berettyó ellen felépült Tóth Attila többször is gólra válthatta volna az UTC előnyét, ez végül a 12. percben egy szépen végigjátszott támadás végén sikerült is (0-1). Olyannyira elkapta a fonalat az újszegedi gárda, hogy négy perccel később Hegyesi Zsolt vezethetett egy kontrát, majd a remeklő Tóthtal összejátszva a vezetést is megszerezte a Tisza-parti alakulatnak (1-2). Szünet előtt kigyűlt az UTC ötödik hibája, de szerencsére nem lett belőle baj, viszont az első félidő képe, annak minden veszélyével az UTC-re nézve előrevetítette a második történéseit.

Fordulás után ugyanis maradt a rohanás és a hibák, amik gyorsan megbosszulták magukat: a 24. minutában Nagy Attila szerzett labdát és egyenlített (2-2). Ráadásul a játékvezetők is hirtelenében könnyen fújtak a hazaiak javára, így a 26. percre már ki is gyűlt az öt hiba, s a kisbüntetők Damoklész kardja ott függött a vendégek feje fölött. Az egygólos előny tudatában nem nyugodott meg a csapat, igyekezett növelni azt. Ám a kapkodás rendre rossz befejezéseket hozott, Pataki Sándor, Debreceni Dávid, Dürgő Péter és Hegyesi sorra hagyták ki a lehetőségeket, nem egyszer ziccerek maradtak ki. S mindez a 33. percben bosszulta meg magát, amikor Dürgő védekezett túl határozottan, s a 6. fault után járó 10 méteres kisbüntetőt Nagy értékesítette, visszaszerezve a vezetést a Nagykátának (2-3). Nem sokat tehetett az UTC, továbbra is nyomtak, letámadták az ellenfelet, a támadásokhoz az egyébként bravúrosan védő Tombácz Róbert is feljött ötödiknek. Két perccel a vége előtt eldőlt a meccs: Visnyei Gábor kontrázott és lőtte be a negyedik hazai gólt. Az utolsó pillanatokban hiába támadott az UTC, feljebb zárkózni, egyenlíteni már nem sikerülhetett.

Összességében jól játszott a csapat, harcosan, bátran rohanta meg ellenfelét, amely hamarabb tett szert a kellő türelemre a kapkodás közepette, és ezt kihasználva kontráival veszélyeztette a fölényben játszó vendégek kapuját eredménnyel. Fordított előjellel némiképp visszaköszönni látszik az UTC Berettyóújfalu találkozó.

Brinszky Adrián gárdája október 3-án, jövő hétfőn hazai környezetben javíthat a ma este a Berettyóújfalut 2-1-re megverő Haladás ellen, a megszokott időpontban, 19 órakor.
Férfi futsal NB I, 4. forduló:

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM UTC-Junior Sport 4-2 (1-2)
Nagykáta, Városi Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: L. Tóth, Takács, Veres.
Nagykáta: Hauer Vörös P., Ábel, Nagy A., Molnár T. Csere: Tóth I., Lovasi, Kaszács, Decsi, Visnyei, Borsi (kapus). Játékos-edző: Vörös István.
UTC: Tombácz Trucz, Hernády, Hegyesi, Dürgő. Csere: Juhász, Tóth A., Bitó, Debreceni, Bullás, Pataki, Béry (kapus). Vezetőedző: Szitkó Róbert. Megbízott edző: Brinszky Adrián.
Gólszerzők: Ábel (1′), Nagy A. (24′, 33′ kisbüntetőből), Visnyei (38′), ill. Tóth A. (12′), Hegyesi (16′).
Sárga lap: Ábel (10′), Decsi (34′), ill. Hegyesi (18′).

Brinszky Adrián: “A tervezettnek megfelelően végig irányítani tudtuk a mérkőzést és a mi akaratunk érvényesült, ám hiába domináltunk, ez győzelmet nem ért a mai meccsen. Kicsit türelmetlenek is voltunk, voltak jó szándékú, ám öncélú megoldásaink, csak a lövőrepertoárt nem tudtuk színesíteni, így az ellenfél kapusa mindent védeni tudott. Hamar kigyűltek a faultjaink a második félidőben, és 2-2-nél az a tízméteres lélektani volt. Most megtorpantunk, a jövő héten javítani kell.`