“Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk” – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. A párt egykori elnöke és kormányfője így reagált az MSZP szombati választmányi ülésén elfogadott állásfoglalás egyik pontjára, miszerint a párt vagyona egy és oszthatatlan.

A volt kormányfő a facebook oldalán tett szombat esti bejegyzésében azt írta: “olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba. Amire meg szükségünk van, azt meg már nem nagyon találjuk az MSZP-ben” – mutatott rá. Hozzátette: “vitáink éppen arról szólnak, hogy amit mi keresünk, amit a választók szerintünk keresnek, az mintha elveszett volna. És lankad a hitünk, hogy valaha megtaláljuk-e még ebben a pártban.”

“Ha el kell válni, akkor azt elegánsan kell megtenni. Tudva és értve azt, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak, szervezeteinek, szereplőinek a jövőben is együtt kell működni. Ezért nem érdemes tovább mérgezni a viszonyokat” – írja volt miniszterelnök.

Az MSZP szombati választmányi ülésén – amelyen Gyurcsány Ferenc nem volt jelen – a pártelnök, Mesterházy Attila is élesen bírálta Gyurcsány és az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform magatartását. A volt miniszterelnök kizárásáról nem döntöttek, elfogadtak viszont egy határozatot, amely kimondja: az MSZP nem vállal közösséget azokkal, akik vétenek a párt alapszabálya, etikai normái ellen. A dokumentum a Demokratikus Koalíció feloszlatásának lehetőségét is felveti.

Forrás: MTI