Hozzávalók:
70 dkg sertéstarja
60 dkg burgonya
4 fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
őrölt bors, só, pirospaprika
2 db zöld paprika
2 db paradicsom
3 dl fehér bor, de nem édes
egy kevés víz

Elkészítése:
A tarját bepácoljuk: a húst felkockázzuk, besózzuk, beborsozzuk, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, ráöntjük a bort, majd annyi vizet öntünk még hozzá, hogy a húst teljesen ellepje. 1 napra hűtőbe tesszük. Majd másnap, a vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd a szintén kockákra vágott burgonyát, s végül felöntjük vízzel. Mikor már egy kicsit megfőtt a burgonya, hozzáöntjük a húst az összes levével együtt, ha kell fűszerezzük vagy öntsünk hozzá még bort.