Dr. Elek András, az egyesület elnöke és Bauer Róbert, az EnterNet 2001 Kft. ügyvezető igazgatója nemrégiben újabb egy éves támogatói szerződést írt alá. Az azonban óriási problémát jelent, hogy az elmúlt évek eredményes bajnoki szereplésének ellenére még mindig csak egy szponzorunk van, és nem kapunk önkormányzati támogatást sem. Az idén mindössze 400 ezer forint városi támogatáshoz jutottunk a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítványtól, utánpótlásunk versenyeztetésére hangsúlyozta a Kosársuli vezetője.
A sok nehézség ellenére tartozunk a szurkolóinknak annyival, hogy folytassuk, amit elkezdtünk, nekik fogunk játszani tette hozzá. A kék-sárgák a hétvégén az újonc Szerencs ellen kezdenek a bajnokságban. A szombat este 18 órakor kezdődő találkozóra ahogy a vásárhelyiek összes hazai meccsére – az EnterNetnek köszönhetően továbbra is ingyenes lesz a belépés.
Az első összecsapásra már két hónappal ezelőtt megkezdte a felkészülést a gárda. Örömteli, hogy a teljes tavalyi csapatot sikerült egyben tartani. Igaz, Böszörményi Péter visszavonult, de új játékosok is érkeztek. A keretben szerepel a mezőberényi Kis Gergő neve is, aki a Vásárhelyi Főiskolán tanul ősztől, így ideigazolt a Tiszaújvárosból. Míg a szerb Vejinovics Szasa a vajdasági Bácska Topolya csapatából érkezett, ő jövőre (mint már magyar állampolgár) szintén itt fog tovább tanulni. Emellett maradtak a tehetséges fiatalok is: Schéda, Czuprák és Mucsi is a BKF Vásárhelyi Főiskolai Karán kezdi meg tanulmányait.
Mint arra a szurkolók emlékezhetnek, tavaly egy soha nem látott sérüléshullám söpört végig a csapaton, volt olyan, hogy a gárda legjobb hat játékosa közül senki sem volt hadra fogható. A helyzet valamelyest javult, de még most sem nevezhető túl rózsásnak. A március végén megsérültek közül Mócsai még edzeni sem tud. Dani és Utasi térde fáj, de szorgalmasan dolgoznak. Szilágyi talpa meggyógyult, azonban most ő is a térdével szenved. A több mint egy éve sérült Czibere szorgalmasan edz, egyre többet bír, de még bajnoki meccsen biztosan nem tud játszani.
Mindezek ellenére a találkozó esélyese az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli lesz. A szurkolók egy sikerre éhes, motivált vásárhelyi csapatot láthatnak majd, ha ellátogatnak a hétvégi találkozóra a Hódtóiba. Újdonság, hogy a nézőknek dobóversenyeket is szerveznek, amelyekről a győztesek értékes ajándékokkal távozhatnak.

Megosztom! |