A péntekre beígért eső elmaradt, igy aztán a szépen előkészített pályán locsolásé lett a főszerep szombat estig, ami aztán vasárnap reggel 6-kor folytatódott. Az edzések gond nélkül lementek, majd újra egyórás locsolási munka következett, amit a versenyfutamok félidejében 30 percben megismételtek. Csak így lehetett elfogadható szinten tartani a legnagyobb ellenséget, a port.

Az ismert versenyzők mellett jó néhány külföldi is színesítette a mezőnyt, szlovákok, szerbek és románok, de a lelkes publikum természetesen a helyi klub versenyzőit bíztatta leginkább, akik meg is tettek mindent a szurkolók kedvére, hiszen Rakonczai Zsolt nyert a B-MX1-ben, MX2-ben Bátori Gábor második lett, Horváth Pál a hatodik. Az Utánpótlás bajnokságban Farkas Szabolcs ötödikként jeleskedett. Az Extrában pedig Kovács Zoltán szerzett egy bronzérmet, míg Nagy Alex az abszolútban utcahosszal nyerte a kategóriát.

A hangulatos díjkiosztón `mindenki megkapta a magáét`, még egy `Közönség-díj` is átadásra került, amit a vásárhelyi Rakonczai Zsolt vehetett át abból az alkalomból, hogy 20 év szünet után tért vissza a versenysportba az MX1-B osztály vasárnapi győzteseként.

Czuczi Győző