Az országvédelmi terv részeként pénzügyi védelmi tervet hirdetett Orbán Viktor hétfőn, ennek részeként javasolta, hogy októberben és novemberben Magyarország fizesse vissza az unió és az IMF felé fennálló, lejáró tartozásait úgy, hogy ennek fedezetére ne vegyenek fel hitelt.

A kormány az Európai Bizottság jóváhagyását kéri egy 35 százalékos luxus forgalmiadókulcs bevezetésére – jelentette be Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben.

Orbán Viktor azt javasolja, hogy a 2012-es költségvetési hiányt három százalék alatt állapítsák meg – a kormányfő erről hétfőn, az Országgyűlésben beszélt.

Magyarország fordított adózási rendszert vezet be a mezőgazdasági termékek körében, az erre vonatkozó tervet az előírt rend szerint eljuttatták az Európai Unióhoz és megkezdték a konzultációkat Brüsszellel – jelentette be Orbán Viktor hétfőn a parlamentben.
A miniszterelnök azt javasolta, hogy az adószám felfüggesztés helyett adószám törlésére kerüljön sor a jövőben, egyes gazdasági események adóhatósági vizsgálata pedig úgy is megtörténhessen, hogy az nem teremt ellenőrzéssel lezárt időszakot.

forrás:MTI