Szeptember 15. a határidő a gépjárműadók és a helyi adók befizetésére. A helyi adók közé tartozik az építményadó, a telekadó és az iparűzési adó. Aki a jelzett időpontig nem tesz eleget fizetési kötelezettségének, annak késedelmi pótlékot kénytelenek megállapítani, mondta Antal István. A később sem fizetőkkel szemben további eljárást foganatosíthatnak inkasszó majd ingó és ingatlan foglalás formájában.

Fizetni több módon is lehet, a legjobb a banki átutalás, vagy csoportos beszedési megbízással, így elkerülhető a sorban állás. Személyesen is lehet fizetni az Erste bank, vagy önkormányzat házi pénztárában. Szeptember 15-ig a házipénztár reggel 8 és 20 óra között várja az ügyfeleket Vásárhelyen tette hozzá Antal István.

Az előzetes becslések szerint nem lesz kiemelkedő, inkább átlagos a vállalkozásoktól befolyó adóbevétel, ami így is több 100 millió forintra tehető. Antal István még elmondta, a vállalkozások 10-15 %-a rendszeresen nem fizet, ezekben az esetekben végrehajtási eljárással szedik be az összeget. Ez viszonylag sikeres, hiszen az év végére többnyire csak 2-4 % kintlévőség szokott maradni.

Szombat Mihály