Hozzávalók:
30dkg pulykamell vagy comb
1 közepes fej vöröshagyma
2-3gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
olaj
pirospaprika
25 dkg zöldborsó
25 dkg krumpli
2dl tejföl vagy 1dl főzőtejszín
1 teáskanál liszt
borsikafű

bors
kapor

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk. Majd a kockára vágott pulykahúst is hozzáadjuk és megpirítjuk. Meghintjük pirospaprikával, a karikára vágott paprikát és hámozott, felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk, majd az áttört fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. A krumplit enyhén sós vízben félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a borsót, borsikafűt és puhára főzzük. Ha kész hozzáadjuk a húshoz, ha szükséges felengedjük vízzel és összeforraljuk. Végül a tejfölt vagy tejszínt összekeverjük a liszttel és ezt is hozzáadjuk a leveshez! Kaporral ízesítve tálaljuk.