A Lekvár utcába, a Kézművesek utcájába és a Gazda-szigetre egyaránt érdemes betérni ezen a hétvégén Szarvason. Az elnevezések természetesen csak ideiglenesek, a rendezvény idejére szólnak. Szilvából ugyan alig-alig lehet látni a sátrakban, ugyanis az idén Szarvas környékén nagyon gyenge volt a termés ebből a gyümölcsből. Lekvárt viszont annál többet árusítanak.

A választék széles, a natúrtól a fahéjason át a diós lekvárig sokféle finomságot kínálnak, kilónként 1500-1600 forintos áron. Szilvásgombóc és jellegzetes szarvasi kapusznyíka is van. S természetesen ezúttal is több helyen kavargatják az illatos szilvalekvárt.

Az Ótemplom tövében Prohászka Béla irányításával 1500 adag étel fő az óriásbográcsban. A szarvasi rizzsel készült polykafalatokhoz 700 kilogramm pulykacombfilét és 50 kilogramm rizst használnak fel, s kerül bele bőségesen füstölt szalonna, hagyma, paradicsom és más hozzávalók.

Az ételt délután háromkor osztják, érdemes tehát arra sétálni.
Ízletes falatokat a Vajda Péter Intézmény szakképzős diákjai is kínáltak. Szakmai bemutatójukon nemcsak elkészítették a finom falatokat, hanem angolul is felolvasták a recepteket, bizonyítva, hogy a konyhaművészet mellett a nyelvtanulásban is jeleskednek.

S hadd említsünk meg még egy finomságot: az egyik helyi cukrászda a Szarvasi Agrár Rt. hántolt kölesét felhasználva nemcsak augusztus 20-án, hanem a szilvanapokon is megsütötte az ország tortáját. A kölestortához ezúttal természetesen szilvát is használtak.

Rövid körkérdésünk során kiderült, a szilvanap látogatóinak sokkal jobban tetszik az új helyszín, mint a régi, érdemes volt tehát változtatni.Forrás: Beol