A Mindentudás Egyeteme és utódja, a Szabadegyetem – Szeged hétéves sikerének nyomán indítja el a felsőoktatási intézmény középiskolásoknak szóló előadássorozatát fiatalos témákkal és előadókkal – tájékoztatta Keczer Gabriella, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.
Az egyetemisták körében hét éve méltán népszerű ismeretterjesztő sorozat középiskolásoknak szóló változata szeptember 15-én kezdődik Szabó Gábornak, az SZTE rektorának lézerekről szóló előadásával. Az egyetem más-más épületében havonta megrendezett előadásokon a diákok hallhatnak majd a vállalkozások világáról, az információ termelésének, tárolásának és elosztásának internetes rendszeréről, a világhálós fájlcsere szerzői jogi vonatkozásáról és az őssejtekről is.
A programmal az SZTE megnyitja kapuit a 14-19 éves korosztály előtt, hogy érdeklődésüket felkeltő előadásokkal megszólítsa a tehetséges, új ismeretekre vágyó diákokat. A résztvevők az információk megszerzése mellett megismerkedhetnek az SZTE belső világával, hangulatával, oktatóival, épületeivel, az egyetemi előadótermekkel – mindez kedvet ébreszthet bennük a továbbtanulás és a Tisza-parti város felsőoktatási intézménye iránt.
Az érdeklődők tesztelhetik is tudásukat, hiszen minden előadást követően lehetőség nyílik 13+1 kérdésből álló Tudás-totó segítségével felmérni megszerzett ismereteiket a rendezvény honlapján.

forrás:MTI