Szabina nem sokkal a leadási határidő lejárta előtt bukkant az interneten a pályázati felhívásra, így utolsó pillanatban adta le terveit. Apukája hódmezővásárhelyi, és a nagymamája készített vásárhelyi hímzést, ezért közel állt a szívéhez a feladat. Három darabos kollekcióval készült: egy leging és ruha kombinációval, egy nadrággal és bodyval, valamint egy nadrággal és kiskabáttal. Próbálta az utcai ruhát a népviselettel ötvözni. A nagymama által díszített párnákról és takarókról leste el a motívumokat. Szabina szerint a vásárhelyi hímzés mintái nagyon szépek és kreatívak, könnyű volt ezeket alkalmazni.
A maroslelei lány a beérkezett pályamunkákból rendezett kiállítás megnyitóján nem tudott jelen lenni, és meglepetésként érte, mikor az önkormányzattól telefonáltak, hogy ő nyerte a közönségszavazást. Augusztus 18-tól 31-éig lehetett a Ginkgo Sas hotel konferenciatermében kiállított ruhatervekre szavazni. 245-en adták le voksukat szavazólapon és 558-an interneten. A 803 szavazóból 145 Antal Szabina munkáját találta a legjobbnak. Szeptember 7-én dr. Kószó Péter alpolgármester adta át a díjat a lelei fiatalnak Vásárhelyen, a polgármesteri hivatalban.
Szabina a Promenád.hu-nak elárulta, ha végzett a szegedi Kossuth Zsuzsanna Gimnáziumban, az Iparművészeti Egyetemre szeretne jelentkezni textiltervezőnek.

Kokovai Péter
A fotókat Szilágyi Gergely készítette.