Marin Skenderovic elmondta: az elmúlt hónapban 115,6 ezer magyar vendég 718,2 ezer éjszakát töltött Horvátországban, az előző évhez képest 3,6 százalékkal nőtt a vendégek száma, 6,5 százalékkal pedig az ott töltött időszak hossza. Ez nemzetközi összehasonlításban is kimagasló eredmény, csak a német, a szlovén és az osztrák vendégek adatai növekedtek ennél nagyobb mértékben.
Az év első 9 hónapjában – köszönhetően a kimagasló júliusi adatoknak – idén 7,9 százalékkal több magyar járt Horvátországban, ahol 8,2 százalékkal több időt töltöttek. Összesen 292,3 ezer magyar vendég 1.656 ezer éjszakán át tartózkodott az országban.
Az idegenforgalmi szakember szerdán Splitben vett részt több külföldi képviseletvezető jelenlétében azon a tanácskozáson, amelyen Jadranka Kosor horvát miniszterelnök és Damir Bajs turisztikai miniszter ismertette a horvát turizmus idei eredményeit. Ezen a fórumon külön is említést tettek az adatok alapján a 9. legjelentősebb küldő országnak számító magyarországi turisták számának örvendetes emelkedéséről.
Elhangzott az is: a turizmus idei teljesítményét illetően is optimisták a horvátok, miután az elmúlt 8 hónap alatt több mint 6 százalékkal több külföldi kereste fel az adriai államot, és a vendégéjszakák száma is hasonló növekedést mutat.

forrás:MTI