Június közepén tartott testületi ülésen döntött úgy a grémium, hogy a gimnázium épületét, illetve a sportcsarnokot bezárja, ugyanis a rossz anyagi helyzetben lévő város kiadásain így próbálnak csökkenteni. Igen ám, de így az iskolások mellett a teremben űzött sportok helyzetét is megnehezítették.
A Mindszenti Kézilabda Club fennállásának legnehezebb pillanatait éli meg ebben az évben. Májusban bérleti díjat követeltek tőlük, ami a létüket veszélyeztette. Ha visszaemlékszünk tüntetéssel próbálta megmenteni a közel száz kézilabdás szeretett sportját, majd pont nem került az ügy végére.
Vagy mégis?
Miután bezárták a csarnokot egyértelművé vált a helyzet: már nem a bérleti díj a legnagyobb probléma, hanem az, hogy nincs is hol edzeniük. Két lehetőség felé nyitottunk mondta Munc. Az egyik, hogy a felnőtt csapat játékosai a Hódmezővásárhelyi KE tréningjeit látogatják majd, ami aztán meghiúsult részletezte az elnök, aki lapunknak elárulta, hogy a tavalyi évben szétesett szentesi gárdával közösen, a Szentes színeiben folytatja hat játékos. Edzőjük sem lesz ismeretlen a lányoknak, hiszen Póth Gyöngyi trenírozza a csapatot. A többiek közül néhány ifjúsági korban lévő kézis a vásárhelyi HLKC NB II-es csapatában fog szerepelni az ősztől.
A 14-18 éves fiú csapat tagjai közül öten: Kovács Ádám, Rideg István, Kovács Dávid, Korom Viktor és Atkári Zoltán az NB II-es Kunszentmártonban folytatja pályafutását, míg a többieknek felajánlotta a HKE, hogy edzenek ott. A lehetőséggel hárman is élnek. A serdülő csapat a legproblémásabb most, ugyanis a gárda szétszéledt számolt be Munc Lilla, aki úgy gondolja, hogy egy év kimarad és majd 2012. szeptember 1-én tudnak újult erővel indulni, ugyanis remélik, hogy addigra minden tisztázódik. Egy dolgot azonban leszögezett az elnök, 8-10 éves gyerekeket toboroznak majd és azokkal kezdik az utánpótlást.
A kialakult helyzetről Munc Lilla elmondta, megpróbáltak minden követ megmozgatni, hogy a játékosok ne maradjanak csapat, illetve mozgás nélkül. – Rossz látni, hogy a mi játékosaink más színekben lépnek pályára, de most nincs mit tenni, el kell fogadni ezt a helyzetet zárta a gárda első embere.
Antal Sándor

Megosztom!
|