Vasárnap első alkalommal, ám hagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrát, amelyen 220 álltak a rajtvonal mögé. A túra szervezői: a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub és a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány. Számos támogató is mellé állt, kiemelve Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatát, a Rádió 7-et és a www.promenad.hu-t. A pálya nyomvonala nyolcas alakot írt le, lehetőség volt 10 és 27 kilométeres táv teljesítésére is. A rajt és a cél is a mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpont előtt volt. Az oktatóközpont ideális környezetet biztosított a verseny középpontjának.
A részvevők közül többen nehezményezték, hogy gépjárművel is be lehetett hajtani a pálya több szakaszára, így emiatt néhol balesetveszélyes volt, ami fokozottabb figyelmet követelt. Kruzslicz Imre szervező beismerte, a szervezésben több hiányosság is felmerült, példaként említette ő is a gépjárműforgalmat vagy azt, hogy több frissítő pontot kellett volna. A szervezők között szereplő Hungarian Flyers Kerékpáros Klub több tagja maga is elindult a túrán.
A Rádió 7 és a www.promenad.hu munkatársai közül hárman is biciklire pattantak, nem is akármilyen teljesítménnyel: elsőként Jaszenovics Géza, másodikként Arany-Tóth Attila, őket követve harmadikként Molnár Attila ért a célba 27 kilométer megtétele után.
Arany-Tóth Attila elmondása szerint olyan dologra vállalkozott, amiben nincs otthon, szeret kényelmesen kerékpározni, így számára izgalmat okoz a profi felkészültségű emberek látványa, ám azt vallja, számára a részvétel a fontos.
Molnár Attila, elmondása szerint első kör végén úgy érezte, elég lesz a 10 kilométeres távot teljesíteni, de a közönség biztatása tovább hajtotta. A második körben voltak nagyobb nehézségek számára, például mikor a töltés oldalában kellett kerekeznie. A nehézségek sorát bővítette számára az, hogy kerékpárját is szerelnie kellett, ugyanis ledobta a láncot. Molnár Attila kedvét a biciklizéstől mindez nem vette el, a jövő hét végén újra kerékpárra pattan, és elindul újabb teljesítménytúrán.
Kádár Németh Krisztián Szegedről érkezett, 5-6 éve indul különféle versenyeket és túrákon. Többször kerékpározott már a területen, így számára nem volt ismeretlen a terep.
László Gyula versenyzői szándékkal állt a rajt mögé. Számára sem ismeretlen a terep.
Dr. Végh Ibolyának 10-15 éve hobbija a kerékpározás. A vásárhelyi aljegyző Hódmezővásárhely és Szegvár közötti távot heti rendszerességgel megteszi, de a mártélyi terület is az egyik kedvenc gyakorlóhelye.
Berta Róbert – a mindszenti alpolgármester – hobbi szinten kerékpározik, a mártélyi szakasz számára még új, így túrázóként vágott neki.
Jucha Csanád 11 évesen elsőként ért a célba, a 10 kilométeres szakasz megtétele után. Édesapjával és öccsével indultak el a versenyen. Sipka Bertalan teljesítette másodikként a 10 kilométeres távot.
A rendezvény fő célja nem a verseny volt, ám a szervezők maguk is meglepődtek, hogy az elsőként célba érő mintegy 52 perc alatt teljesítette a 27 kilméteres távot. Csányi Róbert, triatlonos elmondása szerint edzés céljából indult el, véleménye szerint a pálya kijelölése jól sikerült, hiszen technikás volt teljesíteni.
A kilátogatóknak lehetőségük volt a vásárhelyi Rendőrkapitányság jóvoltából kipróbálni a `részegszemüveget` egy ügyességi pályán.
A rendezvényről készült további képeket tekintsék meg képgalériánkban!
Kodácz Csengele