Az alpolgármester kijelentette: a nyár folyamán megújult az egykori József Attila iskola épülete, amelyben most a tanévet a Gregus középiskolásai kezdik meg a költözés után, míg a tanév végéig ide járó Németh László Gimnázium és Általános Iskola alsósai a Hódtói telephelyen elkészült új iskolaépületben ülhetnek a padokba. Az oktatás magasabb színvonalát biztosítja a város legutóbbi pályázati eredménye, amely keretében több iskolában digitális tábla segíti az oktató munkát.

Nagy kihívás volt az átköltözés mind a Gregus Tagintézménynek, mind Nagy Zsuzsanna igazgatónőnek az átköltözés mondta el dr. Nagyné Bánfi Judit, a HISZK főigazgatója, aki hozzátette: a kivitelezők is jó munkát végeztek, akik mindent megtettek, hogy szeptember elsején megkezdődhessen a tanítás. Ebben a hónapban kész lesz a Fekete Sasban a Corvin tagintézmény új tankonyhája is, és a zeneiskola növendékei az Eötvös székhelyintézmény megújult épületében kezdik meg a tanévet, ahová a Kálvin János téri épületből költözött az intézmény. Emellett a Kalmár Zsigmond tagintézmény kerámiaműhelyei a Városház utcába, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola épületében működnek, így a nagy összegű beruházások nyomán a diákok megfelelő környezetben sajátíthatják el a szakmai vizsgakövetelményeket.

Az Eötvös József Székhelyintézmény diákjai testnevelés óráinak jó részét a Balogh Imsi Sportcsarnokban tartották, azonban a város felmondta a PPP szerződést a kivitelezővel. A főigazgató leszögezte: a testnevelés órák helyszínei biztosítottak. Az intézmény tanulóinak a Kaszap utcai tornateremben, illetve a Hódtói sportpályákon tartják meg a testnevelés órákat, illetve továbbra is heti két órában a sportuszodában lesznek a sportfoglalkozások.

– Teljes mértékben belaktuk az újépületet, bár még folyamatos a költözésünk vázolta a helyzetet Nagy Zsuzsanna, a Gregus tagintézmény igazgatója. A tantermeket berendezték, így az oktatás megkezdésének semmi akadálya nincs. Csütörtök reggel négy osztályfőnöki órával indul a nap, minden diákkal megismertetik az új épületet, és befejezik a megmaradt számítógépek áttelepítését. A 19 osztály 553 diákját várják a reggel nyolckor megszólaló csengőszóval, akik az informatikai órák egy részét a Mária Valéria utcai szaktantermekben töltik, illetve a gépész gyakorlati órákat a Kalmár Zsigmond tagintézmény szakműhelyeiben tartják meg.

Arnay