A Kertvárosi Katolikus Általános Iskola szentlélekvárással egybekötött tanévnyitó rendezvényén fehér inget és sötét nadrágot illetve szoknyát viselő gyerekek ültek a padsorokban, néhány fiú még nyakkendővel is fokozta az eleganciát. Az első osztályosokat azonnal fel lehetett ismerni, nem csak azért, mert elöl ültek a legkisebbek, és hátul a felsőbb évfolyamosok, hanem azért is, mert az újdonsült iskolások osztályonként más színű kerek bilétát viseltek a nyakukban tanítónénijeikkel együtt.
A diáklétszám a tavalyi évhez hasonlóan idén is 458 fő, ebből az elsősök hatvanan vannak. A gyerekekről 30 pedagógus és 8 technikai dolgozó gondoskodik tudtuk meg Juhászné Wolf Edittől. Az igazgatónő azt is elárulta, hogy az idei évnyitó eltér a korábbiaktól. Mivel már több a keresztény osztályuk, mint a világi, idén a tanév eleji szentmisébe illesztették be a világi köszöntést.
Egy nagy család a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola, amelyben mindenkinek megvan a feladata mondta a misét celebráló Németh László esperes, így folytatva: Ha mindenki teszi a dolgát, akkor ez egy szép, bensőséges család tud lenni.
Csütörtökön reggel 8-kor becsengetnek a nyáron tisztasági meszelésen és karbantartáson átesett iskolában, és négy osztályfőnöki órával elkezdődik a tanítás. Az első napon munka- és balesetvédelmi oktatásban részesülnek a gyerekek, szóba kerül a házirend és az órarend, valamint az egész évben a diákokra váró feladatok is.
Kokovai Péter