Olasz Sára elmondta, nagyon sok szomorú sorsú kutyával lehet találkozni, ilyenkor azonban felcsillan a remény, hogy végre szerető gazdira találjanak. Az ellátásuk ugyan nagyon sok erőt, energiát és pénzt emészt fel, mégsem ez a legnagyobb probléma, sokkal inkább az, hogy kevés az a törődés, amit az önkéntesek egy-egy jószágra fordítani tudnak.

Az itt élő állatoknak mind volt gazdája, sokakat már a sintértelepről, a biztos halálból mentettek ki. Aki sétát tesz a kennelek között biztosan elgondolkodik azon, hogyan lehet egy-egy állatot kidobni, magára hagyni. A kutyusok egy része igen félénk, de a többség boldogan ugatva és ugrándozva lesi a ketrecek között elhaladókat, mintha reménykednének benne, végre őket is hazaviszi valaki.

A több mint 100 kutyus közül vannak páran, akik már évek óta a tanyán laknak, de folyamatosan érkeznek új ebek is, jelenleg 10 játékos kölyök is várja gazdáját. Vannak nemcsak keverék, de fajtatiszta kutyák is, közöttük olyanok, akik csak elkóboroltak. A legtöbb azonban az emberi felelőtlenség miatt kerül a telepre, ahol minden megtesznek azért, ne csak reményt, de valódi új otthont is találjanak.

Aki kutyát fogadna örökbe, vagy csak segítene rajtuk, mindig örömmel fogadják a Bogáncs Tanyán.

Szombat Mihály