A szokásos nyári gyakorlattal szemben tehát a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik 2011. augusztus 27. szombat 15 óra és 2011. augusztus 28. vasárnap 22 óra között is közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A belföldi közlekedési korlátozás felfüggesztését a következő napokban várható magas napi középhőmérséklet miatt meghosszabbított hőségriasztás teszi lehetővé, közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi szempontok indokolják. Az intézkedéssel a járművezetők szállítási feladatukat a vezetési és pihenőidő betartása mellett, megszakítás nélkül a lehető leghamarabb befejezhetik. Így nem kell a rendkívüli hőségben parkolóban, járművükben várakozniuk.

Az utolsó nyári hétvégén a kiterjesztett, szombat délutántól érvényes korlátozás lett volna érvényben. A kamionstop a júliusi és augusztusi szombatokon főszabály szerint este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik. Augusztus 31-e után visszaáll az év többi részében működő rend, akkortól ismét szombat estétől vasárnap estig kell majd parkolókban időzniük a tehergépjárműveknek.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály