Hamburger, hot-dog, lángos, saslik, hagymáshús és sültek, hogy csak a rögtön elénk ugró kínálatból soroljak egy párat. A kánikula elveszi az étvágyat, ezért inkább esti órákban élénkül meg az árusok forgalma.

Az árak nem olyan megdöbbentően magasak, a megszokottól csak kicsivel kell többet fizetni a lángosért. Négyszáz forint egy sima, a sajtos tejfölös pedig ötszáz. Ha a görögök eledelére a gyrosra fáj a fogunk, akkor közel hétszáz forintot kell fizetni, míg egy szelet óriás pizza szintén ötszáz. Ugyanilyen áron láttunk nagyon gusztusos amerikai hot-dogot is.

Egészen a Balatonról érkeztek grillesek, ahol a legfinomabb sültek mellett a köretek sokaságából is válogathatunk. A hagymáshústól a saslikig kimeríthetetlen az étkek tárháza.

Ha már ettünk, akkor igyunk is ebben a nagy melegben. Egy sör négyszáz forint, a repohár első alkalommal 200 forint, de utána nem kell érte fizetni, mert folyamatosan cserélik. A félliteres üdítő háromszáz, ami nem sokkal előzi meg a szokásos bolti árat.

Aki azonban a közeli kisboltot célozza meg vásárlás céljából, jó ha tudja, hogy félliter folyadékot és 1 kilogramm élelmiszert hozhat be. Nagy Ágnes