CAC Kiállítást már korábban is rendeztek Hódmezővásárhelyen, ám idén egy, a nemzeti kategórián túlmutató, CACIB nemzetközi kiállítást szerveznek meg szeptember 10-én és 11-én a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában.

A CACIB kiállítás egy magasabb kategóriát képvisel, magasabb minősítést jelent a címek kiosztásánál is. Idén két napos rendezvényként szervezik meg a kiállítást, ugyanis az első napon a nemzetközi kiállítással párhuzamosan négy klub saját rendezvényt is tart szombaton. A Nagytestű Kutyafajták Szakosztálya, a Magyar Tacskótenyésztők Egyesülete, a Hungária Komondor Klub és a MEOE partnerszervezete a Magyar Általános Rottweiler Klub is kiállít. Azokat a kutyákat, akik a szombati klubrendezvényen részt vesznek, vasárnap bírálják a nemzetközi kiállításon.

Nemcsak a szakmának, hanem a kutyakedvelőknek is látványos programelem lesz a Bestin show, amikor a kiállítás legszebb kutyáját választják ki a küllembírók. Több elemből épül fel a kiválasztás, hiszen minden kategória ide tartozik, így például a fiatal felvezetők versenyének három korcsoportja vagy a tenyészcsoportok versenye. Ekkor választják ki a legszebb vásárhelyi, illetve a legszebb magyar fajtájú kutyát. Kialakulnak a 10 fajtacsoport győztesei is, majd megválasztják a nap, illetve a kiállítás legszebb kutyáját. Az első napon kerül ki a szombati nap legszebbje, a Best of Day, aki konkurálhat másnap a legszebb címért.

Emellett lesz coursing is, ami a kutyák vadászösztönére épít. Ezt az elsősorban agaraknak kitalált versenyt itt nem épített pályán, hanem egy erre kialakított helyszínen rendezik meg csörlővel, műnyúllal. Persze nemcsak agaraknak szól majd ez a megmérettetés Vásárhelyen.

Főként a délelőtt szól majd a szakmai programokról, így az is találhat kedvére programot, aki azért jár kutyakiállításra, mert szereti a kutyákat, szeretné figyelemmel kísérni a fajták egyedeit. A család apraja-nagyja is elfoglalhatja itt magát, hiszen lesznek kutyás és lovas bemutatók. Benkő István úgy fogalmazott: várnak mindenkit, akik ragaszkodnak a kutyákhoz, és szeretik mint házitársat, barátot, kedvencet.

Ingyenes belépők igényelhetők a Szuperpress irodában és a Sárkány Sport-, Játék-, Ajándék üzletben. Amennyiben nincs kártyája, úgy 10 éves kor alatt is belépőt kell fizetni.

Megosztom!
|