Tóth József az EDF Démász Partner kft ügyvezető igazgatója elmondta, két oka lehet általában az áramszünetnek. Az egyik, amikor tervezett munka miatt kapcsolják ki a szolgáltatást, a másik, amikor váratlan meghibásodás történik. Ez utóbbi történt kedden délelőtt.

Hódmezővásárhelyen a laktanya melletti erdős területen történt meghibásodás. Egy korábbi villámcsapás következtében az egyik oszlopon lévő pótszál elszakadt. A hiba felkutatása után az áramszolgáltató munkatársai nekiláttak a javításnak. Ez ugyan nem tervezett áramkimaradás volt, de az ügyvezető ezúton is elnézést kér az érintettektől.

Tóth Józseftől megkérdeztük, mivel igen nagy a terület és sok vállalkozást érintett, nem lehetett volna-e másik ágon áramot kapcsolni a területre. Az ügyvezető elmondta, mindig igyekeznek távműködtetésű kapcsolókkal a legkisebb területre korlátozni a hatást, de most az üzemzavar elég szerencsétlen helyen történt, így az ipari park, a laktanya és a Csomiép is áram nélkül maradt.

Arra is kíváncsiak voltunk, élhetnek-e kártérítési igénnyel mindazok, akiknek kiesést jelentett a hiba a termelésben. Ezzel kapcsolatban Tóth József elmondta, az ilyen esetekben nincs kártérítési kötelezettségük, általában a 48 órát meghaladó üzemzavar esetén van lehetőség kompenzációra, vagy kötbér fizetésére.

Szombat Mihály