Storcz Botond értékelése a világbajnokságról: “Ha teljes egészében nézem akkor egyértelműen a legjobban szervezett, legjobban lebonyolított sportesemény volt, fantasztikus közönséggel. Szakmai szempontból is jól teljesítettünk. 88 induló országból 24 ország szerzett érmet, 14 aranyat. Most már nem csak 6-10 ország az egyeduralkodó. Mi voltunk legtöbbször döntősek, a legtöbb pont is a magyaroké. Olimpiai kvótákból a női kajak 6-ot szerzett a 6-ból, a férfi kajak 7-et a 8-ból, kenu 1-et a 3-ból.` A szövetségi kapitány a kenupáros eredményében csalódott, míg a legkellemesebb eredményként a női kajaknégyes zsinórban harmadik vb-aranyát, illetve a Tóth, Kulifai férfi kajakpáros vb-címét emelte ki.

Kozák Danuta elmondta: sajnálja hogy a váltó elúszott, de elégedett az eredményeivel. Kovács Katalin az ötszáz párosbeli kudarcot sajnálja a legjobban, mint kiderült a vasárnap délutáni sajtótájékoztatón. Csipes Tamara édesapja segítő munkáját emelte ki, aki 25 évvel ezelőtt épp hosszútávon szerzett egyéni világbajnoki címet.

Éremtáblázat

1. hely: Németország: 6 arany, 2 ezüst, 3 bronz
2. hely: Magyarország: 6 arany, 1 ezüst, 3 bronz
3. hely: Kanada: 3 arany
4. hely: Oroszország: 2 arany, 6 ezüst, 3 bronz
5. hely: Lengyelország: 3 arany, 2 ezüst, 2 bronz

14:50: a világbajnokság utolsó futama következik. Gyertyános, Kadler, Dudás, Tótka. A nyolcason a magyar hajó. Elrontottuk a harmadik váltást, így a nyolcadik hellyel kell beérnünk. 14.40: Női K-1 4×200 következik. Kovács Katalin, Kozák Danuta, Vad Ninetta, Paksy Tímea négyes. Kovács beragad a rajtnál, majd őt Kozák váltja. Féltávnál 4. helyre hozza fel a csapatot, jön Vad Ninetta, aki harmadikon vált, Paksy sprintel, ami a 4. helyre elég.

14.30: Jönnek a váltók! 4×200 C-1, 7-es pályán a Horváth Gábor, Foltán László, Lantos Ádám, Bozsik Attila négyes. Horváth hajrázik, hetedik a magyar egység. Orosz címvédés.
14.14: José Perarune López, az ICF elnöke a nemzetközi sajtótájékoztatón megköszönte Baráth Etelének a fantasztikus szervezést. Kifejezte örömét, hogy jól vizsgázott az új lebonyolítási rendszer is. “Óriási előrelépés, hogy a parakenut felvették a riói paralimpia programjába, a paraszámok pedig jól vizsgáztak a szegedi világbajnokságon` tette hozzá a nemzetközi szövetség elnöke.

Hihetetlen energia és düh volt bennünk, nagyon szerettünk volna bizonyítani. Jó volt fölényesen nyerni és örömöt szerezni a magyar közönségnek – mondta a szövetségnek a 31-szeres világbajnok Kovács Katalin. – Én egyszer sem mertem oldalra nézni, a végén kicsit megbillentünk, de nem volt gond. Nagyon boldog vagyok – tette hozzá Kozák Danuta.

13:27: Kozák, Kovács kettős világbajnok K-2 200 méteren.
13.18: Márcsak három 200-as döntő és három váltó van hátra a vb-ből. Ma eddig hét döntőben egy aranyat nyertünk.
12.51: Paksy Tímea K-1-ben rajtol. Éremesély van, de elszúrja a startot, így csak a kilencedik helyre jön be.
12.46: Molnár Péter K-1 200-on nyolcadikként ér célba.
12.20: Bozsik Attila az ötödik helyen zárja a C-1 200 B döntőjét, ezzel a 14. helyen végez.