Werli József, a Magyar Pékszövetség főtitkára portálunknak elmondta, hogy az ünnepre 10 termékkel készültek: kétféle kenyérrel és 8 péksüteménnyel. A `Szent István napi` kenyér egy hosszúérlelésű, 24 órás kovásszal készült és főtt burgonyával, ami kellemes ízt és aromát adott neki. Semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz a kézzel készült ünnepi kenyér, mint ahogy a péksütemények sem.

A főtitkár azt is elárulta, hogy a péksütemények visszaidézik a régmúlt időket, amikor a megszokott módon, a vajas sütemények vajjal készültek. A gabonájáról híres Orosháza mellett a Gyopárosfürdői strand gyönyörű környezetében rendezik be a Pékek Utcáját, ahol számos hiteles pékmester mutatja be, és kóstoltatja meg termékeit a látogatókkal. A szakmai versenyt Szent István napi kenyér, péksütemény, ifjúsági és felnőtt díszmunka kategóriában rendezik. A szakmai programokat augusztus 20-án koncertek, szépség versenyek, gyermekprogramok egészítik ki.

Megosztom!
|