Minden, ami foci, és persze parádé: így jellemezhető a XVI. Csengelei Sportnapok rendezvénysorozata, melynek szombati napján négy öregfiúk csapat mérkőzött meg egymással.

A Kistelek Öregfiúk alulmaradt az Együtt Szegedért Egyesület Öregfiúk összecsapásban 3-5 arányban, a Csengele Öregfiúk csapatát pedig a Jászszentlászló Öregfiúk győzte le 2-7 arányban. A harmadik helyért a Csengele szállt szembe a Kistelekkel, de a 2-6-os végeredmény miatt lecsúszott a dobogóról. A Jászszentlászló viszont 10-3 arányban legyőzte az Együtt Szegedért csapatát, így a rangsorban első lett.

A legjobb játékos, Imre Lajos a Jászszentlászló csapatából került ki, csakúgy, mint a gólkirály Balla László. Viszont a legjobb kapus címet Vörös Rudolf, a Csengele kapusa kapta. Nem volt hűvös sem az idő, sem a hangulat, de a Csengelei Mazsorettes Hölgyek tovább fokozták szombat este egy meglepetés műsorral.

Vasárnap délelőtt Csengele és Jászszentlászló serdülői játszottak, a kiegyenlített teljesítmény szoros eredményt hozott: a vendégek győztek 6-7 arányban.

Délután több vállalkozó szellemű hölgy is benevezett az urak mellett a 11-es rúgó versenyre, a labdákat pedig a Csengele kapusai hárították. A verseny hölgy győztese Görög Julianna lett, az urak közül pedig Mustoha Sándor győzedelmeskedett.

Egy különlegessége is volt a napnak: Kun-Szabó Tibor ovifocistái bemutatóedzést tartottak, melyen megmutatták a kilátogatóknak, mit tanultak labdavezetés terén, legyen az akár egyenes vonalú, akár szlalom, gyors vagy lassú.

A Csengelei Fúvószenekar és a Mazsorett csoport igazi karneváli hangulatot teremtett a Csengele-Kiskunmajsa nagypályás labdarúgó edzőmérkőzés előtt. Eredetileg Szank csapatát hívták meg egy edzőmeccsre, de a nyári szabadságolások közepette nem tudott volna kiállítani Szank egy csapatnyi játékost, így lemondták. A Kiskunmajsa erőfölénye pedig már a meccs előtt megmutatkozott, mivel sok ifista volt a hazai csapatban, az ellenfél sorai között pedig profik is, Az első 45 percben még védte, amit lehetett a Csengele, de így is 1-2 arányú vezetést szerzett meg a vendégcsapat. A második félidőben aztán megmutatták a majsaiak, mit tudnak: míg a Csengele csak szépíteni tudott, 2-8as végeredményt állítottak be.

Kun-Szabó Tibor hozzáfűzte: ilyenkor, a bajnokság előtti utolsó edzőmeccs alkalmával az lenne a megszokott, ha egy gyengébb csapattal játsszanak, hogy több taktikai dolgot is ki tudjanak próbálni, valamint egy kis lendületet is ad a csapatnak egy győzelem. Igazából a Kiskunmajsával egyikre sem számítottak, hiszen egy erős csapattal szemben léptek pályára.

A két napon azért a sport mellett a szórakozásra is volt alkalom: sörivó verseny, utcabál és vásári játék kavalkád is színesítette az idei Csengelei Sportnapokat.

Molnár Attila