A autózás hőskorába invitál időutazásra a Szegeden megrendezett veteránautó találkozó. A három napos eseményen a hatvanas évek Skodáitól a világháború előtti, korai típusokig szinte mindennel találkozhattunk. Látogatók akadtak is bőven, a később érkező járművek a nagy tömegtől csak lépésben haladva tudták elfoglalni a parkolóhelyüket. A kellemes nyári idő is kedvezett a rendezvénynek, a polgármesteri hivatal előtt felsorakozott oldtimereknek pedig gyerekek és felnőttek egyaránt örülhettek.
“Nem tudtuk, hogy itt lesz valami, csak a tömeget vettük észre, így idejöttünk körülnézni. Tominak nagyon megtetszett a dolog, haza se akar jönni` mondta egy kilátogatott család anyukája, mielőtt a kis Tomi továbbhúzta volna a következő autóhoz. A rendezvényre a legtöbben fényképezőgépekkel, kamerával jöttek ki, hogy megörökíthessék a négykerekű matuzsálemeket.
A járművekben nem csak gyönyörködni lehetett a három napos rendezvény alatt. Szombat reggel Szegedről kiindulva egy 140 kilométeres tájékozódási versenyen is összemérhették tudásukat gépek és sofőrök. A várostól délnyugati irányba startolt a verseny, az autóknak pedig este 18 óráig kellett teljesíteniük a távot. A díjak átadása után az autókat ma délelőtt lehetett még megcsodálni a Széchenyi téren, majd a résztvevők egy közös ebéddel zárták a rendezvényt.forrás: szegedma.hu