Ahogy arról már korábban beszámoltunk a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum is felköltözött a Szigetre. A Közép európai vurstli színpadán három programmal is jelentkezett, ahol a Rádió 7 is képviselte magát. Az első színpadi műsor alkalmával Hézső Ferenc festőművész és Fenyvesi Félix Lajos költő anekdotázott, a beszélgetést, pedig Égető Gyula, a Rádió 7 és a www.promenad.hu cég- és szerkesztőségvezetője vezette, aki számos saját, igen humoros történettel is szolgált.

Szombaton visszaforgatták az idő kerekét, és egészen az `50-es, `60-as évekig meg sem állították azt. `Akkoriban a fiataloknak nem volt ennyi lehetősége a szórakozásra, hanem mindenki az Ifjúsági Házba járt` mesélte Diviki Sándor, a Rádió 7 és a www.promenad.hu munkatársa, aki közel 60 percben, válogatott zenékkel és történetekkel idézte meg az akkori hangulatot.

`Nagyon örülök, hogy itt lehettem és beszélhettem az Ötórai teáról és a zenekarunkról, akikkel közel 10 évig zenéltünk ezeken a rendezvényeken. Amerikai, angol és olasz slágereket is játszottunk a szórakozni vágyóknak, amiket abban az időben elég nehéz volt beszerezni` hozzá az egykori zenész.

Megpezsdült az élet a Kelet európai vurstli területén a beszélgetés alatt. Fiatalok, idősebbek egyaránt megálltak, felfigyeltek egy egy dalra, sőt a vállalkozó szelleműek még táncra is perdültek. Az előadás végén, mikor már búcsút intettünk a vurstlinak, egy fiatalember állította meg a Röcsögő BB King műsorvezetőjét és külön gratulált az előadáshoz. `Már ezért megérte eljönni!` mondta mosolyogva munkatársunk.

A fesztivál szombati napja is sok embert vonzott. Megérkezésünkkor az angol Hadouken zenekar játszott, de bekukkantottunk Kate Nash koncertjére, egy táncházba, de a 30 Seconds To Mars buliját már nem vártuk meg, hanem elindultunk haza. A színes forgatagtól, a hangos zenétől és a sok élménytől eltelve értünk haza, hogy kipihenjük ezt a remek napot. Nagy Ágnes